Aktiviteter i Uppsala Moské

Publicerad datum: 2022-05-13 av WebbAdmin

Uppsala moské uppmanar er att inte närvara

Med anledning av att Rasmus Paludan kommer till Vaksala torg för att hålla ett valmöte/Koranbränning imorgon 14/5, uppmanar styrelsen vid Uppsala moské er alla att inte närvara vid manifestationen. Att se och lyssna på honom kommer inte leda till något gott. Det bästa vi som samfund kan göra är att inte ge honom nöjet att såra oss och låta honom återvända frustrerad över att inte ha uppnått sitt mål att kränka, såra och söndra.

Eftersom Paludan klart och tydligt har önskat att få komma till både moskén och Gottsunda, har styrelsen för Uppsala moské valt att hålla moskén stängd mellan kl 10:00-15:00 i syfte att undvika upplopp om Paludan skulle välja att ta vägen förbi moskén. Vi har med tunga hjärtan bedömt detta vara nödvändigt för att värna om allas säkerhet.
Mvh
Uppsala moskén
Styrelse