Studiebesök

Uppsala moskén tar emot över 500 studiebesökare varje år. Under studiebesöken ges möjligheten för deltagarna att gå runt i moské byggnaden och få ett unikt inblick i världsreligionen Islam.
Vanligtvis sträcker sig ett studiebesök till en timme där deltagarna får möjlighet att bekanta sig med byggnaden samt få sina funderingar besvarade av moskéguider.

Ett studiebesök på Uppsala moskén är inte bara en informationsstund, utan en upplevelse att komma i kontakt med religionen Islam, och muslimernas böneplats moskén. Våra guider anpassar studiebesöken efter behovet allt ifrån grundskoleelever till akademiker.

För allas trivsel och för att inte störa de bedjande besökarna ber vi er att läsa igenom dessa rekommendationer inför ert besök:

Vid huvudingången till moskén brukar man ta av sig skorna, det finns skohyllor där man kan placera skorna, och inne i moskéhallen är det heltäckande matta.

Tänk på att inte komma alltför lättklädd till moskén då det kan betraktas som olämpligt av andra moskébesökare.
Man brukar t ex inte ha shorts, kortkjol eller alltför u-ringade tröjor/t-shirts på sig.
Allra bäst är att ha kläder som täcker ben och armar. Vid entrén till moskén kan man låna en heltäckande klädplagg.
Tänk på att hålla låg ljudnivå inne i moskéhallen. Moskén är en plats för ro och dyrkan, därför kan högljudd störa de bedjande besökarna.

Förbered gärna dina frågor inför besöket.

(OBS! maxtid är 1 timme per besök). Bokningen av studiebesöken sker som senaste en vecka innan besöket. Vi tar vanligtvis ej emot studiebesök fredagar, lördagar, och söndagar, men vid behov kan vi anpassa oss till era önskemål. Kontakta gärna receptionen för övriga önskemål. Ett gruppstudiebesök (max 30 personer) kostar 1 000 kr.

Privatpersoner behöver inte boka någon tid för att titta förbi moskén, och det kostar inte heller något. Vi försöker så gott vi kan att besvara era frågor och visa er runt i mån av tid. Välkomna!

Kontakta oss, klicka på länken för att komma till kontak sidan.

STUDIEBESÖK INTRESSE